Διαχείριση λειτουργιών (process management) μέτρηση απόδοσης και διαχείριση ροής εργασίας: χρήση εργαλείου μοντελοποίηση διαδικασιών και ροής εργασίας: μελέτη περίπτωση “ Βιοτεχνία γλυκών ΜΑΡΙΝΟΥ-ΚΟΡΑΚΗ ” - Ξύδα, Ειρήνη (2015)
Στην παρούσα εργασία θα εξεταστούν και θα κατηγοριοποιηθούν τα εργαλεία μοντελοποίησης διαδικασιών και διαχείρισης ροής εργασιών. Στην συνέχεια θα επιλεγεί συγκεκριμένο εργαλείο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η μοντελοποίηση διαδικασιών, θα μετρηθεί η απόδοσή τους και θα αναπτυχθεί πιλοτικό σύστημα διαχείρισης ροής εργασίας. Στο πρώτο κεφάλαιο θα αναφερθούμε στην οργάνωση και τις διαδικασίες της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Θα αναφερθούμε επίσης στους ρόλους, τις λειτουργίες και την οργάνωση λειτουργιών της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Επίσης στο ίδιο κεφάλαιο θα αναφερθούμε στην ανάλυση, στην περιγραφή και τις οικογένειες των θέσεων εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα μιλήσουμε για τη βελτίωση της επιχειρηματικής διαδικασίας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της μεθοδολογίας Metastorm ProVision. Η χρήση της μεθοδολογίας αυτής καταγράφει και αναγνωρίζει τα εμπόδια τα οποία καθυστερούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ελαχιστοποιεί τη διάρκεια της. Επίσης θα αναφερθούμε σε κοστολόγηση, σενάρια επεξεργασίας, προσομοίωση και τέλος στην ανάλυση της επιχειρησιακής διαδικασίας. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναφέρουμε την αρχιτεκτονική εστιασμένη στις υπηρεσίες. Αυτή παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση οργανισμών σε επιχειρησιακό επίπεδο. Επίσης περιγράφει μια προσέγγιση αρχιτεκτονικής εστιασμένη στην έννοια της υπηρεσίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναφερθούμε στην ανάπτυξη των εφαρμογών και τον κύκλο ζωής του συστήματος που αρχίζει με τις επιχειρήσεις και τελειώνει με ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων και επιμέρους υποσυστημάτων. Ο σκοπός ενός κύκλου ζωής εφαρμογής ανάπτυξης είναι να δημιουργήσει ένα εργασιακό σύνολο συστημάτων και τμημάτων που με ακρίβεια να στηρίξουν την επιχείρηση. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο έχουμε την Μελέτη Περίπτωσης της “Βιοτεχνίας γλυκών ΜΑΡΙΝΟΣ-ΚΟΡΑΚΗΣ”. Στο κεφάλαιο αυτό θα παρουσιάσουμε την συνεισφορά όπου θα επιφέρει η χρήση της μεθοδολογίας Metastorm ProVision όπου αναφέρθηκε και αναλύθηκε στα προηγούμενα κεφάλαια με τη βοήθεια ενός εργαλείου της QPR, στην επιχείρηση χιώτικων γλυκών ΜΑΡΙΝΟΣ - ΚΟΡΑΚΗΣ.