Δικαιώµατα προαίρεσης αγοράς μετοχών από εργαζομένους: αποτίµηση σε συνθήκες αποστροφής των απωλειών (loss aversion) - Πετρόπουλος, Δημήτριος (2015)
Η βάση αυτή της εργασία είναι η προσπάθεια αποτίμησης των δικαιωμάτων αγοράς μετοχών που δίνονται ως μοχλός κινητροδότησης σε εργαζομένους. Τα συμβόλαια αυτά από την στιγμή που δεν μπορούν να αλλάξουν κάτοχο δημιουργούν μη - πλήρεις αγορές και έτσι παραβιάζεται η μια από τις βασικές αρχές που προϋποθέτει η αναλυτική λύση των Black και Scholes (1973). Η καινοτομία αυτής της εργασίας είναι ότι λαμβάνονται υπόψη οι προτιμήσεις ενός εργαζόμενου που αποστρέφεται τις απώλειες δηλαδή την διαφορά από ένα εισοδηματικό επίπεδο αναφοράς.