Η "στρατηγική του Ελσίνκι" και οι συνέπειες από την εγκατάλειψή της - Μαραγκουδάκη, Μαργαρίτα (2015)
Η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως διαμορφώθηκε μέσα από την πορεία προς την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι το 1999, και η μετέπειτα απώλεια των κεκτημένων από τις αποφάσεις του Συμβουλίου.