Η πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων - Μίστελη, Πολύμνια (2015)
Η εργασία εξετάζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρουσιάζεται η εξέλιξη της σχέσης αυτής μέχρι τη στιγμή που η Τουρκία γίνεται υποψήφια χώρα, μα και στη συνέχεια μέχρι την πλήρη ένταξη, τα συμβούλια κορυφής γενικότερα και ειδικότερα αυτά που αποτέλεσαν σταθμούς στην ενταξιακή της πορεία, καθώς και αποφάσεις και εκθέσεις των αρμοδίων Ευρωπαϊκών Οργάνων.Εξετάζεται η αποδοχή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.