Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο, ο ρόλος της ελληνικής κοινότητας - Φάρες, Βαλεντίνα (2015)
Στην έρευνα αναλύονται και παρουσιάζονται διεξοδικώς οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο στο πέρασμα των χρόνων, καθώς και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε στις μεταξύ τους σχέσεις η ελληνική ομογένεια της Αιγύπτου.