Η διαμόρφωση της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή την μεταψυχροπολεμική εποχή - Κυριάκου, Ελισάβετ (2015)
Σκοπός της εργασίας είναι η περιγραφή της διαμόρφωσης της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου. Γίνεται η προσπάθεια να δοθεί όσο το δυνατόν αναλυτικότερα τόσο των γεγονότων που έχου προηγηθεί όσο και αυτών που συμβαίνουν μέχρι τις μέρες μας. Οι ΗΠΑ έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο κατα την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλάκαι κατά το τέλος του στις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αναλύθηκαν σε αυτή την εργασία γεγονότα, πόλεμοι καθώς και συνοπτική καταγραφή της επικαιρότητας.