Η ιστορία της Κεφαλονιάς από τα προϊστορικά χρόνια ως τους σεισμούς του 1953 - Μαριάτου, Μαρίνα (2015)
Η Κεφαλονιά κατέχει κεντρική θέση σε σχέση με τα άλλα νησιά του Ιονίου, στην είσοδο του πατραικού κόλπου και είναι η πιο απομακρυσμένη από την ηπειρωτική χώρα. Στην παρούσα πτυχιακή θα γίνει προσπάθεια να καταγραφούν τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορικής πορείας τα οποία έλαβαν χώρα στο νησί. Καταρχήν γίνετε μια περιγραφή της ιστορικής διαδρομής στους προιστορικούς χρόνους και στην κλασική ελληνιστική εποχή, στην μυκηναική. Στη συνέχεια γίνετε μια αναφορά στους κατακτητές που πέρασαν από το νησί. Τέλος, αναλύεται σε ένα μεγάλο κεφάλαιο η πολιτιστική ζωή και οι σημαντικότερες προσωπικότητες που ανέδειξε ο τόπος μου.