Η δημιουργία του νεότερου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και η διερέυνηση της έκτασής του από το 1830 μέχρι σήμερα - Γκιόκα, Μαρία - Σωτήριος (2015)
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην δημιουργία του νεότερου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους από το 1830 μέχρι σήμερα.Αναφέρεται επίσης και στη διεύρυνση της έκτασης του.