Διεθνής ασφάλεια και τρομοκρατία - Παπαγεωργίου, Σπυρίδων - Νικόλαος (2015)
Η αναφορά μας θα ξεκινήσει ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Θα αναφερθούμε στην δημιουργία ενός νέου γεωπολιτικού περιββάλοντος και στην αλλαγή των, έως τότε, εννοιών ασφάλεια και τρομοκρατία. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε το νέο διεθνές πλαίσιο ασφάλειας και να δούμε τις νέες προσεγγίσεις της διεθνούς ασφαλείας.