Η δημιουργία της πολιτείας των Ιόνιων νήσων (Επτάνησα) και η ένωσή της με την Ελλάδα: ιστορικό και διπλωματικό παρασκήνιο - Τσακίρη, Ταξιαρχούλα (2015)
Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να καλύψει το ιστορικό και διπλωματικό παρασκήνιο της περιόδου από την κατάλυση της Βενετοκρατίας, μέχρι την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.