Ανάλυση των μεγάλων δυνάμεων της αρχαιότητας και της σύγχρονης εποχής με βάση την νεορεαλιστική θεωρία του Waltz: Αθήνα - Σπάρτη, ΗΠΑ - ΕΣΣΔ βίοι παράλληλοι - Κρητικός, Μιχάλης - Ελευθέριος (2015)
Η εργασία αυτή αναφέρεται στις αρκετές ομοιότητες Αθήνας - Σπάρτης και ΗΠΑ - Σοβιετικής Ένωσης και το πώς η μια εποχή μπορεί να μας διδάξει για την άλλη