Η συμβολή της Μεταρρυμθιστικής Συνθήκης της Λισσαβώνας στην εξωτερική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Θεοδούλου, Ευαγγελία (2015)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα επιχειρηθεί να γίνει μια αναφορά στην εξέλιξη της ΚΕΠΠΑ και στις καινοτομίες που επέφερε η Συνθήκη της Λισσαβώνας. Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στην ιστορική αναδρομή της αμυντικής πολιτικής της Ένωσης μέσα απο τις Συνθήκες και τις αποστολές που αναλαμβάνει ανα τον κόσμο. Στο δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στις διατλαντικές σχέσεις. Στο τρίτο μέρος εξετάζονται οι προοπτικές και οι αδυναμίες της ΕΠΑΑ, καθώς και προσωπικές εκτιμήσεις για την άμυνα της ΕΕ.