Πολιτιστική διπλωματία και ο ρόλος της Ελλάδας - Μενή, Ζαχαρούλα (2015)
Στη συγκεκριμένη Πτυχιακή -η οποία έχει θέμα “η Πολιτιστική Διπλωματία και ο ρόλος της Ελλάδος’’- θα αναφερθώ κυρίως στη σημαντικότητα του κλάδου της Πολιτιστικής Διπλωματίας καθώς οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των κρατών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά την εξωτερική πολιτική μιας χώρας. Παράλληλα θα αναφερθώ στον εννοιολογικό προσδιορισμό του πολιτισμού, όπου βέβαια επιδέχεται πολλούς ορισμούς και ερμηνείες. Επίσης θα γίνει ανάλυση στον όρο «διπλωματία » και στην πολιτιστική διπλωματία ξένων χωρών. Σαφέστατα θα γίνει διεξοδική ανάλυση στην ελληνική πολιτιστική διπλωματία, ενώ συνθετικά θα συμπληρώσω την πτυχιακή με μια αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.