Οι εξτρεμισμοί στην Ευρώπη και στον κόσμο - Οικονόμου, Βασιλική (2015)
Η τρομοκρατία αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στην σύγχρονη μεταβαλλόμενη εποχή. Αποτελεί την συστηματική χρήση, ή η απειλή χρήσης, βίας που συμβαίνει πάντα ως αντίδραση, ή άσκηση πίεσης, από οργανωμένες ομάδες με πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα ιδεολογικά κίνητρα, εναντίον ατόμων, ομάδων ή περιουσιών, με απώτερο στόχο τις κυβερνήσεις από τις οποίες προσδοκούν κάποια αντίστοιχα οφέλη/κέρδη. Κάθε πράξη χαρακτηρίζεται τρομοκρατική πράξη και οι επιχειρούντες αυτήν τρομακράτες.