Η τουρκική πολιτική στο Κουρδικό Ζήτημα κατά την μεταψυχροπολεμική περίοδο: εσωτερικές και περιφερειακές διαστάσεις - Τσιλιγιάννη, Παναγιώτα (2015)
Το Κουρδικό Ζήτημα αποτελεί από καιρό αντικείμενο μελέτης και έρευνας , κυρίως όσον αφορά την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει από το 1984 τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ). Ωστόσο, το ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό αναζωπυρώθηκε με την Καταιγίδα της Ερήμου και στη συνέχεια μετατράπηκε σε πλέον περιφερειακό ζήτημα, στον βαθμό που αποτελεί ένα δισεπίλυτο πρόβλημα ασφαλείας (hard security issue).