Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και οι λόγοι που αυτά συντελούν στον ενδεχόμενο αποκλεισμό της από την Ε.Ε - Φραγκιαδάκη, Νικολέτα (2015)
Στην εργασία αυτή εξετάζεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όπου ο συντελεστής παραβίασής τους είναι ιδιαίτερα υψηλός. Η μετέπειτα ανάλυση ως προς τις πρακτικές που ακολουθεί η χώρα αυτή σε διάφορους τομείς, για παράδειγμα στις μειονότητες, γίνεται στο πλαίσιο της πορείας της προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός της εργασίας, λοιπόν, είναι όχι μόνο να δοθεί η εικόνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά να εξεταστεί και το αν αυτά αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ένταξή της στην ΕΕ.