Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική: η άνοδος ρατσιστικών και εξτρεμιστικών συμπεριφορών: η περίπτωση της Ελλάδας - Καλντερεμίδου, Κυριακή (2015)
Στην παρούσα έρευνα αναλύεται ο ρόλος της ισχύουσας μεταναστευτικής πολιτικής σε συνάρτηση με την άνοδο ρατσιστικών συμπεριφορών και ακροδεξιών ιδεολογιών σε ευρωπαϊκές δημοκρατικές κοινωνίες.