Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 και η συμμετοχή των βαλκανικών κρατών - Αδαμοπούλου, Ιφιγένεια - Σταμάτης (2015)
Οι βαλκανικοί πόλεμοι διαδραματίζονται το 1912-13, αρχικά με την βαλκανική συμμαχία αποτελούμενη απο την Σερβία,την Ελλάδα ,το Μαυροβούνιο και την Βουλγαρία, να επιτίθεται και να καταλαμβάνει απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία την Μακεδονία και μέρος της Θράκης. Οι διαφωνίες όμως των κρατών σχετικά με τον εδαφικό διακανονισμό των κατακτηθέντων περιοχών, οδήγησαν στο ξέσπασμα δεύτερου πολέμου ,αυτή την φορά με την συμμετοχή και της Ρουμανίας, απο τον οποίο ηττημένη εξήλθε η Βουλγαρία, έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχε κατακτησει αρχικα.