Γενική επισκόπηση και εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της αρχαίας Ελλάδας: από τους σκοτεινούς αιώνες μέχρι και τα αρχαϊκά χρόνια - Δημητρίου, Ευαγγελία (2015)
Στην εργασία παρουσιάζεται η εξέλιξη των οικισμών και των ιερών και παράλληλα, αναλύεται η οικιστική αρχιτεκτονική και η ναοδομία. Ξεκινάει από την περίοδο των Σκοτεινών αιώνων και καταλήγει στην αρχαϊκή εποχή.