Η Τουρκική πολιτική στη Μέση Ανατολή από το 1923 ως το 2003 - Καπαράκης, Αριστοτέλης (2015)
Η εργασία αυτή καλύπτει την περίοδο από την ανάληψη της εξουσίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι το 2003. Η Μέση Ανατολή αποτέλεσε για την Τουρκία χώρο άσκησης εξουσίας, τον οποίο απώλεσε ουσιαστικά μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η Μέση Ανατολή αποτελεί μια περιοχή που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και στην οποία εδράζονται πολλά ΄συμφέροντα για την Τουρκία. Στην εργασία αυτή θα παρακολουθήσουμε τη στάση της Τουρκίας απέναντι σε αυτές τις χώρες και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους βασικούς άξονες της πολιτικής της.