Ταμεία, κοινοτικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε - Λάσινα, Οξάνα (2015)
Η εργασία ασχολείται με τα ευρωπαϊκά ταμεία και τις κοινοτικές πρωτοβουλίες και μελετά τον τρόπο χρηματοδοτικής διάχυσης στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Οι διαρθρωτικές πολιτικές και η πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως στόχο την μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στο έδαφος της Κοινότητας. Συνοδεύουν τις εθνικές και περιφερειακές πολιτικές στις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς και τη δράση τους στην αγορά και την απασχόληση. Η Κοινότητα καθορίζει τις γενικές κατευθύνσεις τις οποίες θα πρέπει τα κράτη μέλη να λαμβάνουν υπόψη, δεδομένου ότι η Ε.Ε , ως συγχρηματοδότης, έχει δικαίωμα να εξετάσει τις παρεμβάσεις. Τα κύρια μέσα τις πολιτικής συνοχής είναι τα διαρθρωτικά ταμεία τα οποία είναι το ΕΤΠΑ, το ΕΚΤ, ΕΓΤΠΕ, το ΧΜΠΑ και το Ταμείο Συνοχής. Ωστόσο απο το 2007 σύμφωνα με το 4ο ΚΠΣ μετράπηκαν σε τρία[Ταμείο Συνοχής, ΕΚΤ και το ΕΤΠΑ]. Τέλος το ποσοστό 5% των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων προορίζονται για τις λεγόμενες κοινοτικές πρωτοβουλίες URBAN II, EQUAL, LEADER+, INTERREG III .