Αξιοπιστία παράλληλων συστημάτων - Κανέλλος, Νικόλαος - Στυλιανός; Τσίγκανος, Ιωάννης - Ηλίας (2015)
Ένα μέτρο για το πόσο καλά ένα σύστημα εκπληρώνει τους αντικειμενικούς σκοπούς ή στόχους του σχεδιαστή του παρέχεται μέσω της αξιοπιστίας του συστήματος R(reliability). Εάν επιθυμείται η επιτυχής λειτουργία για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, η αξιοπιστία ορίζεται ως η πιθανότητα επιτυχούς υποστήριξης για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.