Μπευζιανή ανάλυση κατηγορικών δεδομένων - Βαζαίος, Βασίλειος - Νεκτάριος (2015)
Η Μπευζιανή εκτιμητική είναι μεθοδολογική προσέγγιση η οποία συνθέτει τη θεωρητική ή εμπειρική αντίληψη μιας τυχαίας δοκιμασίας, με τα παρατηρηθέντα δεδομένα. Δηλαδή, είναι η διαδικασία κατά την οποία βελτιώνεται η εκ των προτέρων γνώση που έχουμε για μια παράμετρο, μέσω της πιθανοφάνειας στην εκ των υστέρων γνώση που θα έχουμε για αυτή. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες είναι οι αναφορές της βιβλιογραφίας στη χρήση των Μπευζιανών προσεγγίσεων για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου δεδομένου ότι έχουν ξεπεραστεί παλαιότερες δυσκολίες και ότι είναι γνωστά τα μειονεκτήματα της κλασικής στατιστικής στον τομέα αυτό.