Στατιστική Γλωσσολογία (Θεωρία και Εφαρμογές) - Χουχούλης, Ορφέας - Χρήστος (2015)
Στην παρούσα εργασία εξετάζονται κάποιες από τις δυνατές εφαρμογές της Στατιστικής επιστήμης στον τομέα της Γλωσσολογίας. Πιό συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε θεωρητικές ένοιες τόσο απο τον τομέα της Στατιστικής όσο και απο αυτόν της Γλωσσολογίας. Εν συνεχεία παρουσιάζονται εφαρμογές στατιστικών μεθόδων σε διάφορα παρακλάδια της γλωσσολογίας: Το πρότυπο Markov στη γλωσσολογία. Στοχαστικές Γραμματικές. Έλεγχοι υποθέσεων για φωνολογικά δεδομένα (συχνότητες φωνητικών χορδών κ.α). Πολλαπλή παλινδρόμηση για την πρόβλεψη της κίνησης της γλώσσας κατα την προφορά συμφώνων. Ανάλυση σε κύριες συνιστώσες.