Προώθηση καινοτόμου προιόντος στην Αγορά από μία επιχείρηση (marketing-management). Οικονομικές εκτιμήσεις της επιχειρήσεως. - Κουρτάκης, Kωνσταντίνος - Εμμανουήλ (2015)
Στο σύγχρονο δυναμικό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης μια επιχείρηση πρέπει να βασίσει την στρατηγική της σε στοιχεία διαφορετικότητας και μοναδικότητας για να επιτύχει. Τέτοια στοιχεία είναι η Σχεδίαση-Ποιότητα-Περιβάλλον.Με ένα καλό συνδυασμό και των τριών αυτών στοιχείων έχει αυξημένες δυνατότητες για την δημιουργία καινοτομιών που θα έχουν ανταπόκριση απ' τον σύγχρονο καταναλωτή. Όμως η ένταση του ανταγωνισμού είναι μεγάλη, οι εταιρείες που δημιουργούν νέα προϊόντα εκτίθενται σε μεγάλους κινδύνους. Τα προϊόντα που έχουν είδη είναι ευάλωτα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και στα γούστα των καταναλωτών, στις νέες τεχνολογίες ,το συντομευμένο κύκλο ζωής προϊόντος και τον αυξημένο εγχώριο και ξένο ανταγωνισμό. Η επιτυχής δημιουργία νέων προϊόντων προϋποθέτει ότι η εταιρεία θα καθιερώσει μια αποτελεσματική οργάνωση για το μάνατζμεντ της διαδικασίας δημιουργίας νέων προϊόντων, όπου αρχίζει από την ανώτατη διοίκηση. Το προϊόν από την στιγμή που θα "γεννηθεί" μέχρι την στιγμή που θα γίνει η εισαγωγή του στην αγορά διέρχεται από 8 φάσεις. Αυτές είναι :η γέννηση της ιδέας ,η διαλογή των ιδεών, η ανάπτυξη και η δοκιμή της ιδέας, η κατάστρωση στρατηγικής marketing, η επιχειρηματική ανάλυση, η ανάπτυξη προϊόντος ,η δοκιμή στην Αγορά και η εισαγωγή στην Αγορά. Ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά είναι το capital.To capital το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε πριν έξι μήνες στην Αγορά είναι ένα unit linked προϊόν της Interamerican.Η καινοτομία του σε σχέση με τα υπόλοιπα unit linked προϊόντα της αγοράς είναι η αυτόματη αυτοδιαχείριση των αποθεμάτων του και η δυνατότητα επιλογής αμοιβαίων κεφαλαίων από περισσότερες των μία ΑΕΔΑΚ, συγκεκριμένα τριών. Το γεγονός της μεγάλης πτώσης του γενικού δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου και η ανάγκη στροφής των επενδυτών, σε επενδυτικά προϊόντα χαμηλότερου κινδύνου με μεγαλύτερη αξιοπιστία γονιμοποιούν το έδαφος των ασφαλιστικό-επενδυτικών προϊόντων unit linked. Η Interamerican συνεργάστηκε με τρείς Α.Ε.Δ.Α.Κ, τις EFG(ήδη είχε συνεργασία), ALPHA TRUST και MILLENNIUM Α.Ε.Δ.Α.Κ. ,ώστε να τοποθετήσει μες στο προϊόν αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζονται ήδη τα οποία είναι αναγνωρίσιμα και αξιόπιστα . Ο λόγος που επιλέχθηκαν αυτές οι τρεις είναι ότι έχουν ηγετική θέση στην Αγορά ,είναι αξιόπιστες, και προσδίδουν εμπιστοσύνη και στην Interamerican αλλά και στους πελάτες της. Δημιούργησαν 4 χαρτοφυλάκια( αποταμιευτικό, ομολογιακό, μικτό, μετοχικό),με τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς αυτών των 28 αμοιβαίων κεφαλαίων ,δίνοντας και μια επιλογή σαν πέμπτο(προσωπικό ) χαρτοφυλάκιο στον επενδυτή να κάνει μόνος του όποιον συνδυασμό θέλει, χρησιμοποιώντας τα Αμοιβαία κεφάλαια που θέλει (από αυτά που του προσφέρονται). Όσον αφορά την ασφάλιση που προσφέρει το νέο προϊόν ισχύει ότι σε περίπτωση θανάτου του Ασφαλιζομένου από οποιαδήποτε αιτία καταβάλλεται κεφάλαιο ίσο με 2 ετήσια τακτικά ασφάλιστρα (maximum €6.000). Τα αμοιβαία κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο χαρτοφυλάκιο του capital πουν είναι συνολικά 28, είναι 9 της EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ, 8 τηςMillennium Α.Ε.Δ.Α.Κ, 11 τηςALPHATRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. Τα συγκεκριμένα Α/Κ κυκλοφορούν χρόνια στην Αγορά και κρίθηκαν τα πιο αξιόπιστα για αυτήν την περίοδο. Βέβαια τα Α/Κ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και προηγούμενες αποδόσεις δεν μπορούν να διασφαλίσουν μελλοντικές. Τέλος βασικοί ανταγωνιστές για τo capital και φυσικά για την Interamerican είναι οι εξής ασφαλιστικές εταιρείες με τα αντίστοιχα επενδυτικά unit linked προϊόντα τους : ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ A.L.I.CO, ΕFG EUROLIFE, AXA, ΑLLIANZ ΕΛΛΑΣ