Μέθοδοι εσωτερικής αξιολόγησης πανεπιστημίων - Αντωνοπούλου, Κυριακή - Κωνσταντίνος (2015)
H πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Στατιστικής & Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών της Σχολής Θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο τίτλος της εργασίας είναι «Μέθοδοι εσωτερικής αξιολόγησης Πανεπιστημίων» και αποτελείται από τα 5 εξής κεφάλαια :  Η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων στην Ε.Ε.  Η αξιολόγηση Πανεπιστημίων στην Ελλάδα  Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης μαθήματος και διδασκόντων ως εργαλείο έρευνας: Αξιολόγηση, Σημασία και Αξιοπιστία  Σχεδιασμός ερωτηματολογίων αξιολόγησης  Παράδειγμα επεξεργασίας ερωτηματολογίου αξιολόγησης του τμήματος Στατιστικής & Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Το αντικείμενο της εργασίας είναι η μελέτη των συστημάτων εσωτερικής αξιολόγησης των Πανεπιστημίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, και η αντίστοιχη νομοθεσία που εφαρμόζεται. Επιπλέον, αναλύεται η χρησιμότητα του ερωτηματολογίου ως εργαλείο έρευνας για την εσωτερική αξιολόγηση, περιγράφεται ο σχεδιασμός του, και παρουσιάζονται παραδείγματα τέτοιων ερωτηματολογίων. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα ανάλυσης ερωτηματολογίων που δόθηκαν σε φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής & Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών με θέμα την αξιολόγηση των διδασκόντων από τους φοιτητές.