Ασφαλιστικά προγράμματα επιχειρήσεων - Ράμιας, Ξενοφών - Βασίλειος (2015)
Ένα μεγάλο μέρος της ασφάλισης, που απασχολεί τις ασφαλιστικές εταιρίες, είναι η κάλυψη υλικών ή οικονομικών ζημιών, που πιθανόν να προκληθούν σε ασφαλιζόμενες επιχειρήσεις. Σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες προσπαθούν να καλύψουν κάθε δυνατό κίνδυνο που απειλεί μία επιχείρηση και διαρκώς προσπαθούν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς και να βγάζουν από τη δύσκολη θέση της ζημιάς τον ζημιωθέντα επιχειρηματία – έμπορο, με τον πιο εφικτό και αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε και να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία της ασφαλιζόμενης επιχείρησης. Οι πυρκαγιές και άλλες ζημιές και καταστροφές είναι σημαντικοί παράγοντες, που μπορούν να εμποδίσουν την ομαλή και σωστή λειτουργία μίας επιχείρηση, ιδιωτικής ή άλλης μορφής. Με την επέλευση των ζημιών αυτών μπορεί να δημιουργηθεί από μία απλή ζημιά ενός μηχανήματος μέχρι ακόμη και ολοκληρωτική καταστροφή ενός καταστήματος. Οι ασφαλιστικές εταιρίες λοιπόν έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι της ασφάλισης και προσπαθούν να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια και την σιγουριά που χρειάζεται μία επιχείρηση, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά.