Μοντελοποίηση βίαιων θανάτων στην Ελλάδα απο το 1980 έως το 2012 και πρόβλεψη - Μωραΐτου, Ιωάννα - Αναστάσιος (2015)
Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η θεωρία πάνω στην οποία στηρίχτηκε η έρευνα Στο δεύτερο κεφάλαιο με την βοήθεια της περιγραφικής στατιστικής συντάχθηκαν διαγράμματα που δείχνουν την εξέλιξη των εξεταζομένων μεγεθών Στο τρίτο κεφάλαιο έχει γίνει κατασκευή πινάκων που έχουν προκύψει απο την επεξεργασία των δεδομένων και στο Τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται η διαδικασία και το μοντέλο που μας οδηγούν σε πρόβλεψη για την μελλοντική εξέλιξη των εξεταζομένων μεγεθών.Η εργασία αυτή έχει σαν κύριο στόχο να αναδείξει την χρησιμότητα και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η μοντελοποίηση δεδομένων και η ασφαλής πρόγνωση στην οποία οδηγεί η επιτυχής ολοκλήρωσή της