Ομάδες πινάκων - Τσίρου, Δήμητρα (2015)
Στην συγκεκριμένη πτυχιακή ασχολούμαστε με το πώς μπορούμε να θεωρήσουμε μιγαδικούς και ερμιτιανούς πίνακες σαν πραγματικούς.Προσπαθούμε να φτιάξουμε εμφυτέυσεις από μιγαδικούς (n) διάστασης σε πραγματικούς διπλάσιας διάστασης και τετραδικούς (n) διάστασης σε πραγματικούς τετραπλάσιας διάστασης. Επίσης εξετάζουμε τις γενικές γραμμικές ομάδες. Μελετάμε τις πιο σημαντικές υποομάδες των γραμμικών ομάδων καθώς και τις ιδιότητες τους. Ασχολούμαστε με εσωτερικά γινόμενα. Τέλος, διερευνούμε την ισομετρική ομάδα του Ευκλείδειου χώρου και τις συμμετρικές ομάδες γενικότερα.