Μαθηματική μοντελοποίηση στην κινητική ενζύμων - Εσκιτζή, Ίνγκα (2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση και η μελέτη του μοντέλου γενικής ενζυμικής αντίδρασης Michaelis-Menten και του μοντέλου αυτοκατάλυσης Lotka-Volterra. Η μελέτη γίνεται με τη χρήση των αναλυτικών μεθόδων όπως αδιαστατοποίηση, και μεθόδων διαταραχών, αλλά και αριθμητικά με την μέθοδο Runge-Kutta. Επιπλέον τα μοντέλα αυτά μελετώνται ως προς την ευστάθεια.