Εισαγωγή στην αλγεβρική Κ-θεωρία - Καλαφάτης, Εμμανουήλ (2015)
Η εργασία αυτή επικεντρώνεται στον ορισμό και την μελέτη των ομάδωνK0 και K1 για δακτυλίους. Πέρα από τους ορισμούς δίνουμε και κάποιουςβασικούς υπολογισμούς. Ειδικά μελετάμε τις ομάδες αυτές για ακέραιουςδακτυλίους ομάδων επειδή αυτοί οι δακτύλιοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στηντοπολογία. Απ'αυτήν την σκοπιά μελετάμε κάποια πηλίκα των K-ομάδων,την περιορισμένη K0-ομάδα, και την ομάδα του Whiteheadτης ομάδας που είναι πηλίκο της K1-ομάδας του ακέραιου δακτυλίου ομάδας.