Στοχαστική μοντελοποίηση επίδοσης πληροφοριακών συστηματων με χρήση προσυντονισμένων αλγοριθμικών μεθόδων - Βιολέντης, Ιωάννης (2015)
Η αναγκαιότητα εκτίμησης επίδοσης των πληροφοριακών συστημάτων είναι αναγκαία για την κατανόηση της συμπεριφοράς τους σε διάφορα σενάρια χρήσης. Στην παρούσα πτυχιακή παρουσιάζεται η μοντελοποίηση κάποιων πληροφοριακών συτημάτων με βάση τις Μαρκοβιανές Αλυσίδες, παρατείθονται προσυντονισμένοι μέ θοδοι για την εύρεση και την επίλυση των σταθερών εξισώσεων και παρατείθεται ο ανάλογος δείκτης επίδοσης και τα γραφήματα που προκύπτουν από την μελέτη.