Δομές πρόληψης για την αντιμετώπιση της κοινωνικής ευπάθειας στην Κύπρο - Πυργούδη, Κωνσταντίνα (2015)
Στην Κύπρο πρόσφατα άρχισε η σύσταση διαφόρων κέντρων απεξάρτησης και αποθεραπείας για την αντιμετώπιση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Τα προβλήματα λειτουργίας τους είναι πολλά αν και με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζετε η βελτίωσή τους. Τα προγράμματα που λειτουργούν στα κέντρα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: α) στα πρωτογενή β) στα δευτερογενή και γ) στα τριτογενή. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης των προγραμμάτων, ο απεξαρτησμός έχει να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις της κοινωνίας και στόχο έχει την κοινωνική του επανένταξη κυρίως στο χώρο της εργασίας.