Η κοινωνική πλευρά μιας εμφύλιας σύγκρουσης: η περίπτωση του Βιετνάμ - Μπαρμπάτη, Στυλιανή (2015)
Μια εμφύλια διαμάχη επηρεάζει και παρουσιάζει διάφορες αλλαγές σε μια χώρα και σε ένα λαό, σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς και σε πολιτικό και οικονομικό. Η εμβάνθυνση σε κοινωνικά ζητήματα και κοινωνικές συνέπειες του βιετναμικού εμφύλιου πολέμου αναδεικνύουν τις επιπτώσεις, τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης σύγκρουσης σε ένα λαό και σε μια χώρα γενικότερα. Ωστόσο η μορφή και η πορεία ενός πολέμου εξαρτάται από το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό παρελθόν της χώρας και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν και αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε κάθε πόλεμο, αφού η ταυτότητα που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι είναι αυτή που τους οδηγεί στον πόλεμο.