Η διαχείριση του θανάτου στη σύγχρονη ιατρική: η περίπτωση των αγροτικών γιατρών - Καρατζά, Ευαγγελία (2015)
Στην εργασία αυτή γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστούν οι τρόποι και τα κριτήρια διαχείρισης του θανάτου από την πλευρά του προσωπικού υγείας. Το πλαίσιο αυτό περιορίζεται στο σύγχρονο νοσοκομειακό χώρο και η παρούσα έρευνα ασχολείται με την περίπτωση των αγροτικών γιατρών. Για την εκπόνηση και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων της εργασίας αυτής χρησιμοποιήθηκαν ποιοτικές μέθοδοι. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο ερμηνευτικό παράδειγμα, στη βιογραφική αφηγηματική συνέντευξη καθώς επίσης και στη θεωρητική δειγματοληψία που αποτέλεσαν την κατευθυντήρια γραμμή για τη συλλογή του εμπειρικού υλικού.