Τα δικαιώματα της γυναίκας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - Ρώτα, Ισαβέλλα (2015)
Η μελέτη αυτή αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ( ΕΣΔΑ ) και την πορεία των δικαιωμάτων της γυναίκας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη πρόοδος στη νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γυναίκας μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Παρόλο αυτά τα ευρήματα της έρευνας μέσα από την μελέτη πρακτικών υποθέσεων που έχουν δικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δείχνουν ότι ενώ δικαιώνονται οι περισσότερες προσφυγές οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και η προστασία τους περιορίζεται σημαντικά από την άγνοια αυτή.