Η λαϊκή μουσική παράδοση στην Αγιάσο: βιογραφίες παραδοσιακών μουσικών - Σαβέλου, Μαρία (2015)
Στόχος της έρευνας είναι να διερευνήσει ποια είναι η διαδικασία γένεσης του μουσικού και ποια είναι η θέση του στην κοινότητα. Επιπλέον, στόχος είναι να εξεταστούν οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη μουσική στο πέρασμα του χρόνου. Είναι διάφοροι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία γένεσης του μουσικού. Στόχος αυτής της έρευνας είναι να ανακαλύψει ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες και πως τελικά επηρεάζουν στην τελική απόφαση της μουσικής ως επάγγελμα. Η θέση του μουσικού στην κοινότητα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του από τους συγχωριανούς του και από τον κόσμο γενικά. Τέλος ένας άλλος σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθούν οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη μουσική παράδοση του τόπου. Στόχος είναι να γίνει μια σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν.