Εργασιακά Δικαιώματα και Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - Σαρακατσάνου, Αλίκη - Γεώργιος (2015)
Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό να καταδείξει την σημασία της γνώσης των πολιτών για τα τεκταινόμενα και τα νέα δεδομένα που τίθενται καθημερινά σε διεθνές επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σημασία της πληροφόρησης τονίζεται ιδιαιτέρως και αποτελεί την “κινητήριο δύναμη” της μελέτης αυτής θέλοντας να καταλήξει στο γεγονός ότι από την στιγμή που αλλάζουν τα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα μιας χώρας (ή μίας ένωσης κρατών), δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο και τα κοινωνικά. Στοχεύει να δώσει μια πιθανή κατεύθυνση μέσω της οποίας θα επιτυγχάνεται ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, και ο κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει σε πρώτο επίπεδο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, και σε ένα δεύτερο επίπεδο τι δυνατότητες έχει να προστατευτεί και με άλλους τρόπους εκτός των διαδηλώσεων και των απεργιών, για την νομιμοποίηση των οποίων το εργατικό κίνημα έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους αγώνες.