Κοινή Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και υπό ένταξη χώρες - Πούλη, Δήμητρα (2015)
Το θέμα που πραγματεύτηκε η συγκεκριμένη εργασία είναι ''κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και υπό ένταξη χώρες''. Αρχικά δόθηκαν κάποιοι ορισμοί και στη συνέχεια μια μικρή ιστορική αναδρομή όσον αφορά το φαινόμενο μετανάστευση γενικά και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Ακολούθως επικεντρωνόμαστε στην γένεση Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πως αυτή διαμορφώθηκε ανάλογα με νέες διευρύνσεις ΕΕ. Γεννιέται η άμεση ανάγκη για τη δημιουργία και εφαρμογή μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής που θα επιφέρει τη λύση στα προβλήματα που πιθανών να προκληθούν από την αύξηση των μεταναστευτικών κυμάτων. Τέλος ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση των υπό ένταξη χωρών και τα μεταναστευτικά ζητήματα που θέτουν οι συγκεκριμένες από ένταξη χώρες.