Η διάσταση του φύλου και οι κοινωνικές επιπτώσεις της γυναικείας απασχολισημότητας - Αθανασίου, Στεριανή (2015)
Η εργασία έχει ως στόχο την ανάδειξη του ιστορικού ρόλου της γυναίκας και τις ευκαιρίες που αυτή διεκδικεί σε σχέση με συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους. Διερευνά ζητήματα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στους τομείς απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Επίσης αναλύονται συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πολιτικές για την προάσπιση της κοινωνικής θέσης και του επαγγελματικού ρόλου της γυναίκας στη σύγχρονη περίοδο.