Δομές κοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες στην περιοχή της Πρέβεζας - Τάκη, Αθηνά (2015)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης τα Άτομα με Αναπηρίες, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή στις υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες στην Πρέβεζα. Το Κράτος Πρόνοιας με την Κοινωνική Πολιτική που εφαρμόζει αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κοινωνικής αποκατάστασης και ενσωμάτωσης των Ατόμων με Αναπηρίες. Ως μονάδες κοινωνικής αποκατάστασης των Ατόμων με Αναπηρίες στην Πρέβεζα παρουσιάζονται ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες του Νομού, ο Ξενώνας Από-ιδρυματοποίησης "Ψυχαργώ" για ψυχικά πάσχοντες και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής για Παιδιά με Αναπηρίες. Το Κράτος Πρόνοιας στην Ελλάδα, σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που παρέχονται στα Άτομα με Αναπηρίες, επικεντρώνει την προσοχή σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρίες, την Επαγγελματική Αποκατάσταση και την Απασχόληση, την Συμβουλευτική και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Ιδιαίτερη μέριμνα παρατηρείται στην φροντίδα των ψυχικά πασχόντων με νοητική καθυστέρηση.