Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: η γονεϊκή εξέταση DNA, το δικαίωμα του παιδιού και οι μονογονεϊκές οικογένειες - Γεωργούση, Ελευθερία (2015)
Η εργασία αναφέρεται και εξετάζει τα δικαιώματα των ανθρώπων και του παιδιού αναφορικά με τη γονεϊκή εξέταση DNA. Αρχικά παρατίθενται ορισμένες πληροφορίες αναφορικά με το διεθνές δίκαιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ανθρώπων, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του παιδιού και ορισμένα παραδείγματα που αφορούν στην εξέταση DNA (άρθρο 8 της ΕυρΣΔΑ) και η έκβασή τους στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τέλος, γίνεται ανάλυση και περιγραφή των μονογονεϊκών οικογενειών, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά και η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού με έναν γονέα.