Οι κοινωνιολογικές οπτικές της ιστοριογραφίας. - Λογοθέτης, Εμμανουήλ (2015)
Μέσα από αυτήν την εργασία θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ότι όσο αναγκαία είναι η εξειδίκευση για την ανάπτυξη της επιστήμης τόσο απαραίτητη είναι και η προσπάθεια σύνδεσης των επιστημονικών χώρων μέσω ενός συνεχούς διάλογου, όπου αφετηρία είναι η ανάγκη σύνδεσης της επιστήμης με την κοινωνία και τον άνθρωπο και στόχος είναι η πρόοδος και η εξέλιξη προς ένα ενιαίο επιστημονικό πνεύμα.