Διαστάσεις ασφάλειας στην παγκοσμιοποίηση: όψεις καταστολής και απαντήσεις της πολιτικής - Ιωνάς, Αθανάσιος (2015)
Η εργασία ασχολείται με το μεγάλο θέμα της ασφάλειας στην παγκοσμιοποίηση. Μέσα από διάφορα γεγονότα και διάφορες απόψεις προσπαθεί να διακρίνει τα μέτρα και τις όψεις καταστολής, καθώς και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει η πολιτική πάνω σε αυτό το ζήτημα. Γίνεται μια αναφορά στη θεωρία του Antony Giddens για την επιτήρηση και για τις στρατιωτικές όψεις της παγκοσμιοποίησης καθώς και για τη σημερινή κοινωνια, μία κοινωνία παγκόσμιων ρίσκων. Στο δεύτερο μέρος η εργασία ασχολείται με την ελληνική τρομοκρατία του παρελθόντος και πως αυτή εξελίχθηκε μέχρι σήμερα. Τέλος γίνεται εκτενής περιγραφή της αυστηριοποίησης του νομοθετικού πλαισίου μπροστά στο δίλημμα ατομικών δικαιωμάτων-ασφάλειας και πως ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολης καθώς επίσης και του διλήμματος ασφάλειας-ελευθερίας και πως η πολιτική μπορεί να αντιδράσει και να δώσει λύσεις.