Τα δικαιώματα του παιδιού στην παγκόσμια κοινότητα και η ελληνική πραγματικότητα - Μικέ, Νίκη (2015)
Τα δικαιώματα του παιδιού είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα και όχι ορισμένους μόνο άνθρωπος, ή φορείς. Με αυτό τον συλλογισμό, επεξεργάστηκα την Σύμβαση του ΟΗΕ αλλά και την δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για να εστιάσω στα πρακτικά κυρίως προβλήματα που συναντώνται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους, στα παιδιά. Η Σύμβαση ήταν μια καλή αφορμή, αλλά όχι το τέρμα αυτού του “αγώνα δρόμου”. Οι ΜΚΟ, δεν είναι και αυτές επαρκής, αλλά μας βάζει στην διαδικασία να ψάξουμε το ζήτημα των δικαιωμάτων του παιδιού πολύ ευρύτερα. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι πολυεστιακά. Νομική, έρευνα, κίνημα, συνειδητοποίηση, αλλά το συμπέρασμα είναι ένα, πως χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να επέλθει η συλλογική συνειδητοποίηση.