Η εργασία στην κοινωνία της πληροφορίας, με έμφαση στην εφαρμογή πρακτικών τηλεργασίας - Τσιάννης, Κωνσταντίνος (2015)
Στην εργασία αυτή επιχειρείται η διερεύνηση των αλλαγών που είναι δυνατό να επιφέρει η νέα Κοινωνία της Πληροφορίας και η Ηλεκτρονική Οικονομία στο χώρο της εργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας (Information and Communication Technologies- ICTs) με σκοπό την εργασία, τόσο στον εργασιακό χώρο, όσο και από το σπίτι ή από ειδικά εξοπλισμένο κέντρο, ως εναλλακτική ή συμπληρωματική μορφή εργασίας (τηλεργασία). Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στην παρούσα εργασία περιλαμβάνει εκτενή ανασκόπηση της σχετικής διεθνούς βιβλιογραφίας, ώστε να εντοπιστούν οι τάσεις και εξελίξεις στο υπό μελέτη θέμα και ανάπτυξη έρευνας προκειμένου να συγκεντρωθούν και αναλυθούν δεδομένα αποκαλυπτόμενης και δεδηλωμένης προτίμησης σε σχέση με τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εργασία και την εφαρμογή πρακτικών τηλεργασίας. Το δείγμα περιλαμβάνει πλήρως εργαζόμενους, ημιαπασχολούμενους και ανέργους από την πόλη της Μυτιλήνης.