Η ανάδυση της ψυχιατρικής νοσηλευτικής στο ελληνικό κράτος και ο ρόλος του νοσηλευτικού προσωπικού στη σύγχρονη ιδρυματική πρακτική - Αθανασιάδης, Ανέστης (2015)
Η παρούσα έρευνα – μέσα σε μία, φαινομενικά τουλάχιστον, μεταβαλλόμενη συνθήκη στο πεδίο της ψυχιατρικής πρακτικής – προσπαθεί να αναδείξει, κατ’ αρχήν, τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες εξελίσσεται η ειδικότητα του ψυχιατρικού νοσηλευτή στο ελληνικό κράτος και εν συνέχεια προσπαθεί να συζητήσει , μέσα από τις αντιλήψεις που εκφράζονται από τους συμμετέχοντες (νοσηλευτές και νοσηλεύτριες) στην έρευνα πεδίου, ζητήματα που αφορούν το ρόλο του νοσηλευτή στη θεραπευτική διαδικασία που συντελείται εντός ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου.