Άρτι ιδρυθείσα: η εποχή των κλινικών στη Μυτιλήνη (1940-1980) - Σάρδη, Θάλεια (2015)
Περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας των κλινικών στην πόλη της Μυτιλήνης από το 1940 εως το 1980. Παρουσιάζει τις επικρατούσες κοινωνικο- οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες άνθισαν οι κλινικές, αναλύει τους μηχανισμούς που βοήθησαν στην εξέλιξη τους και τι ρόλο διαδραμάτησαν στην ζωή των κατοίκων της Μυτιλήνης. Παρουσιάζεται ο τρόπος που αναπτύσεται η έννοια της κλινικής γενικότερα σε όλη την Ελλάδα και πως αυτή φτάνει στην Μυτιλήνη και γίνεται μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Τέλος, παρουσιάζει, τι επικρατούσε πριν και τι μετά την άφιξη καινούριων εννοιών και συνηθειών μέσα από αλλαγές που ακολουθούν το ευρωπαικό πνεύμα. Πως εντάσσονται δηλαδή οι κλινικές στο κοινωνικό κατεστημένο της πόλης και επιβάλλουν την δική τους παρουσία στην υγεία και στις συνήθειες του ντόπιου πληθυσμού.