Όψεις διαχείρισης της πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από την τροφή: η περίπτωση Μαροκινών μεταναστών - Φραγκούλια, Κασταλία (2015)
Μέσα από τη σύζευξη δυο ανθρωπολογικών πεδίων, η παρούσα εργασία στοχεύει στην διεισδυτική μελέτη των καταναλωτικών πρακτικών των μεταναστών – πληροφορητών καθώς η μελέτη του υλικού πολιτισμού μπορεί να δώσει πλούσιες πληροφορίες τόσο για το πώς αντιλαμβάνονται τα υποκείμενα τα αντικείμενα όσο και για τα ίδια τα υποκείμενα που τα χρησιμοποιούν. Έχοντας ως αφετηρία αυτή τη διαπίστωση όπως προκύπτει από τις νεώτερες μελέτες του υλικού πολιτισμού, επιδιώκω να εξετάσω τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτικές πρακτικές επενεργούν στην κατασκευή της ταυτότητας.