Άνδρες που πολεμάνε με ξύλινα σπαθιά και άνδρες που πολεμάνε με υγρόν πυρ - Πιοτόπουλος, Παρασκευάς (2015)
Το υγρον πυρ συμφωνα με τη σελιδα 0078 του χειρογραφου του σκυλιτζη συγκεκριμενα το οπλο του χειροσιφωνα. Ολοκληρώνοντας η εργασια ασχολειτε και για το υγρον πυρ με το ποιές ήταν οι επιρροες και πως επιρρέαζε την βυζαντινή κοινωνία.